Novostavba exkluzívnej chaty v Tatrách

Ponúkame na predaj pripravovanú novostavbu útulnej chaty, realizovanej v exkluzívnom štýle francúzskych „chaletov“, ktorá sa bude nachádzať v podhorí Vysokých a Západných Tatier – v Račkovej doline, na krásnej lesnej čistinke priamo pri lese. 

Chata sa budú nachádzať sa v blízkosti obce Pribylina, okres Liptovský Mikuláš, na čistinke v peknom lesnom poraste v lokalite Račkova dolina. Račkova dolina https://youtu.be/J8IchlDedjY   je vstupnou bránou do turisticky exponovaných rekreačných zón Vysokých a Západných Tatier. K chate je bezproblémový prístup autom v zime aj v lete ( z dialnice cca 8 km – exit Podbánske z D 1). Je to naozaj tichá lokalita na krásnom mieste, blízko relax a rekreácia. https://youtu.be/jFjLpREdrGc

V zime je možnosť lyžovania priamo v Račkovej doline a na lyžiarských svahoch v Jasnej www.jasna.sk /autom cca 25 minút/, Vysoké Tatry - Štrbské pleso www.vt.sk /autom cca 20 minút/,  Liptovský Ján www.snowski.sk / autom cca 15 minút /, Závažná Poruba / autom cca 15 minút /, Čertovica /autom cca 30 minút/. Priamo v Račkovej doline je množstvo kvalitných  tratí na bežecké lyžovanie v smere Štrbské Pleso – Podbánske - Račkova dolina - Žiarska dolina, tzv. tatranská bežecká a cykloturistická magistrála.

V lete vás oslovia nekonečné cyklotúry po tatranskej cyklomagistrále a skvelé hubárčenie.

Relax zabezpečia pre vás neďaleké termálne kúpaliska s celoročnou prevádzkou v Aquaparku Tatralandia /20 minút autom/,  v Bešeňovej /35 minút autom/ a termálne kúpalisko v Liptovskom Jáne /15 minút autom/. Celoročne si nemôžte nechať újsť návštevu krásneho a štýlového Múzea Liptovskej dediny /autom cca 5 minút/. Chata sa skrátka nachádza v srdci čarovného Liptova.

K lokalite je bezproblémový prístup v lete aj zime (udržiavané cesty).

Chata bude dvojpodlažná, obsahuje prízemie a podkrovie. Výstavba bola zahájená pred mesiacom, sú realizované základy a začína sa robiť rámova konštrukcia nosnej časti.

Konštrukčne sa jedná o drevostavbu sendvičovej konštrukcie s kvalitným zateplením. Je to vlastne nízkoenergetická stavba chaty s charakterom rekreačného - rodinného domu, pripravená na celoročné (aj trvalé) bývanie. V rokoch 2014 - 2016 boli v danej lokalite realizované už tri takéto chaty. Pre názornosť a inšpiráciu si ich môžete pozrieť ako "foto chata 1"  a video  https://youtu.be/0LxoDuqYA6c 

 Chata:  - zastavaná plocha 47 m2 (6,3 m x 7,8 m), podlahová plocha 70 m2, terasa 20 m2

Charakteristika chaty:

Chata ponúka pohodlné ubytovanie pre 1 – 2 rodiny a podľa požiadaviek záujemcu môže byť kompletne zariadená vnútorným zariadením a všetkým potrebným k pohodlnému bývaniu.

Konštrukčne sa jedná o drevostavbu formou rámovej konštrukcie s nosnou časťou 170/45 mm. Hrúbka obvodových stien je 388 cm, vložená teplená izolácia je hrúbky 170 mm + 50 +50 mm. Vnútorný a vonkajší drevený obklad je hrúbky 20 mm. Povrchovo je drevený obklad exteriéru a interiéru upravený kefovaním, opálením a natretý kvalitným fínskym náterom, čím bol vytvorený efekt "starého dreva" so zaujímavým a veľmi štýlovým povrchom. Táto povrchová úprava má význam estetický, ale aj statický, pretože prekefovaním dreveného obkladu na špeciálnom drevoobrábacom stroji, sa odstránia mäkké povrchové vlákna a drevený obklad sa stáva pevnejším a "tvrdším". 

Okná sú riešené ako eurookná s trojitým zasklením, so špaletami v štýle kefovaného dreveného obkladu. Vchodové dvere sú masívne drevené, taktiež v štýle kefovaného dreva. Vnútorné dvere sú atypické drevené s drevenými obložkami, samozrejme v štýle stavby - "staré drevo". Podlahy na prízemí sú kvalitné drevené plávajúce podlahy a dlažba na podlahovom vykurovaní. V podkroví sú "dylovky" namorené špeciálnym podlahovým náterom.

V kúpeľni na prízemí je osadený kvalitný spechový kút, umývadlo, odkladacie skrinky, el. bojler a WC.  V podkroví je WC a umývadlo.

Súčasťou vybavenia chaty je kuchynská linka (kuchynská linka je v štýle kefovaných obkladov) a vnútorné zariadenie vstavaným zabudovaným nábytkom, samozrejme v štýle stavby. Dopracovanie vnútorného nábytku bude riešené podľa požiadaviek kupujúceho, časť nábytku je v cene stavby.

Viac si pozrite vo fotogalérii, "foto chata 1".

Dispozičné riešenie chaty:

Prízemie: 

  • vstupná hala s odkladacími priestormi  a schodiskom do podkrovia
  • WC s umývadlom a sprchovým masážnym boxom, alt. pevným sprchovým kútom s posúvnymi dverami
  • spoločenská miestnosť (obývacia izba) s teplovzdušným krbom, spojená s kuchynskou časťou
  • výstup na veľkú vonkajšiu drevenú terasu a ste v lese

Podkrovie:

  • drevené schodisko
  • chodba
  • dve izby a to spálne, každá pre 2 - 3 osoby
  •  balkón

Chata je napojená na vodovod, kanalizáciu (nie žumpa, ani septik!!!) a elektrinu. V chate je pripravený rozvod satelitu (realizované rozvody do všetkých izieb) a pripravený rozvod na zabezpečovacie zariadenie, ovládané cez GSM. Objekt je užívania schopný počas celého roka, vykurovanie je realizované v kombinácii teplovzdušného krbu, el. konvektorov a podlahového elektrického vykurovania s reguláciou cez GSM prenos, t.j. že vykurovanie chaty si pohodlne upravujete mobilom z neobmedzenej vzdialenosti aj stoviek kilometrov. V podkroví je cítiť teplo z krbu a el. vykurovanie konvektormi. Chata je napojená na elektrinu, miestny vodovod a kanalizáciu. Okolie chaty je dotvorené divokým tatranským lesom.

Náklady na prevádzku sú cca 100- 110 € mesačne ( elektrina, vodné, stočné). 

Chata v štandarde v akom ju vidíte sa predáva za cenu 140 000,- € vrátane pozemku. Pozemok pod chatou  (je v cene chaty), je v prenájme od miestneho urbárskeho spoločenstva a je dopredu uhradený na dobu 99 rokov, takže neplatíte už nič.

 Kontakt: 

Projektant, stavebný dozor a predávajúci: Ing. Vladimír Husár, 0903 352 153

husar.lm@gmail.com